0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
"Zamaanag Lagatmaal kant" Abdul Hameed Mauj e perband
menat war wajahen brat Azat.baloch o mir jihand ke shomara amni nasarjamen gal dost bitagantomitent ke cha wati shaor o salahan be bahr nakanet
سلام ءُ دروت منی بانکیں گُھار سلامت بات اِتدرستاں چہ پیش تئ لک منت کہ شما مئے ناسرجمیں دستونک ءَ چم شانک دات ءُ وتی ھیال درشان کُت ۔شائری زندءِ دیوال ءِ ھما ھِشت اِنت کہ ھرچ کسءِ کجام تھرءَ آٰئیءَ اِیر بہ کنت دیوال ءِ ندارگ بدل بیت اِنت ۔من اِے بندءِ تھا چوش گُشتگ:شیرکنیں مھرانی درچک سوتکگ گمءَ اِیشی مراد وتءَ وت زاھر اِنت بلے اِےبند ءَ پدا گوشتگ :نہ یار اِیت پدءَ بود گلاباں گوز اِیت ادا منی مراد اِیش اِنت کہ ھمءِ درچک کہ گمءَ سوتکگ اگاں گلابانی وشبوءَ چہ ھم بہ گوز ایِت آئیءِ بود آرگ مشکل اِنت ۔مان اِیت گپ وزن ءِ وزن چہ بُرزءَ بہ زیرءِ داں جھلءَ )شراباں،گلاباں،سواباں،ھماباں۔کنت واباں۔ گوں یک دگرءَ ھمبراہ اَنت شئر ءِ ھمک بند 3 بھر ءَاِنت چوش :1_زمانگ لگتمال 2_کنت واباں 3_گوز اِیت2_کسہ ھاں سوچ اِیت چیر 2_نکاباں 3_ گوزاِیتامیت کناں کہ من شما را وتی مُل مراد سرپد کُت کُتگ۔ گپ پش کپ اِیت دل گرانیِ ءِ داں کہ مردم ءِ ایب گوشگ مہ بنت مردم چہ کجا دیم روی کنت من ھما مردمانی منت ءَ گراں کہ منءَ سھی کن اَنت ءُ گوش اَنت دردءِ گپ اِیش اِنت کہ بلوچی ادبءَ داد آسانی ءَ رس اِیت بلہ ایبانی گوشوک سک کم اَنت ۔ وتی راج ءِ ھیر لوٹوک